Lachyoga voor ouderen

Lachyoga voor ouderen
Leuke activiteit, meer vitaliteit

Terwijl kinderen maar liefst 300 keer per dag lachen, doen volwassenen dat nog maar 15 keer per dag.
Jammer, want lachen heeft veel voordelen.

Lachen
–  ontspant
–  verbindt
–  verbetert de weerstand
–  verhoogt het herstellend vermogen
–  maakt vitaal
–  helpt te relativeren
–  traint de gezichtsspieren
–  masseert de inwendige organen

Dieper ademen
Veel mensen ademen oppervlakkig waardoor het lichaam te weinig zuurstof binnenkrijgt en er te weinig koolstofdioxide uitgeademd wordt. Wie diep en langzaam ademt, voelt zich daarentegen vitaal en profiteert van alle voordelen in het rijtje hierboven. Iedereen kan het leren tijdens een workshop lachyoga.

Vitaliteit
Vitaliteit is voor iedereen prettig, maar in het bijzonder voor ouderen. Door beperkingen komen zij wellicht minder vaak in de buitenlucht en ook dat komt de ademhaling niet ten goede. Lachyoga levert hen dan ook veel op.

Lachyoga Drenthe
Gecertificeerd lachyoga-instructeur Rob Pot van Lachyoga Drenthe in Hoogeveen verzorgt met veel plezier een workshop die gericht is op ouderen. Dat betekent onder meer dat de deelnemers zitten in plaats van staan en dat oefeningen worden aangepast aan eventuele beperkingen. Een workshop lachyoga is bovendien een feestje, compleet met muziek en attributen die de sfeer verhogen.

Wilt u ouderen laten genieten van een leuke en zinvolle workshop? Neem dan vrijblijvend contact op met Lachyoga Drenthe. De lessen kunnen uiteraard op locatie verzorgd worden.